Pracownicy naszej firmy wzięli udział w międzynarodowym szkoleniu branżowym zorganizowanym w ramach projektu „vetDIET” ze środków Programu Erasmus+. Szkolenie odbyło się w dniach 18-22 października 2021r. w siedzibie Profesinio mokymo centras ,,ŽIRMŪNAI“ w Wilnie (Litwa). W warsztatach wzięło udział łącznie 18 uczestników, w tym 8 nauczycieli ze szkół zawodowych, 4 przedstawicieli przedsiębiorstw z branży gastronomicznej z naszego województwa oraz 6 nauczycieli szkoły zawodowej z Łotwy. Przewodnim tematem warsztatów było poznanie obecnie obowiązujących trendów w żywieniu np. less waste, kuchnia tradycyjna w nowoczesnym wydaniu, alergeny i produkty ekologiczne.
Zajęcia były podzielone na sesje teoretyczne i praktyczne, a prowadzili je wysokiej klasy specjaliści m.in. szef kuchni z gwiazdką Michelin. Bardzo ważnym i ciekawym elementem warsztatów były wizyty w restauracjach w Wilnie: Restauracja GREY, ERTLIO NAMAS, COMFORT HOTEL oraz HBH Vilnius. Uczestnictwo w szkoleniu zapewniło wiele niezapomnianych doświadczeń, wiedzy i umiejętności branżowych.
A oto nasz fotofelieton.